Verkar medicinen?

Det är svårt att veta vad som är vad. Just nu är ju vädret lite bättre igen och nu mår jag också lite bättre. Är det medicinerna som ger verkan nu? Började med folsyra, som ska kombineras med mina B-12 injektioner, och även D-vitaminer som jag ska ta dagligen. Dessutom har vi nu bestämt att öka på B-12 injektionerna till två gånger i veckan. Detta beslutade vi, min läkare och jag, förra veckan och jag började i fredags.  Det känns som om det redan gör skillnad. Är inte alls lika dimmig i huvudet, klarare liksom.  Klarar av lättare ansträngningar utan att ta ut mig helt och hållet. Men märker fortfarande att jag inte orkar hur mycket som helst. Måste fortfarande vila ofta faktiskt. Jag vågar inte anstänga mig för mycket än så att det blir ett sjudundrande bakslag. Måste ta det lugnt, för jag vill ju må så bra som möjligt. Det är svårt att säga om det är medicinen som verkar ännu. Har ju bara gått några dagar än så länge. Jag tycker nog att det är bättre att ta det lugnt nu i början, så kan jag öka på aktiviteter sakta men säkert när jag känner mig säkrare. Och då gäller det att ta det försiktigt så man inte dundrar på i 100 knyck. Hur det än är så blir jag nog ingen racerbil, varken med eller utan mediciner i denna ME kropp.
 
 
I helgen var jag ute på äventyr. Jag var på Kopparbergsmarken. Brukar åka på den varje år, med några få undantag. Har en kär vän som bor i krokarna så som oftast har de blivit övernatting samtidigt. Så faktiskt även detta år. Vi åkte iväg i fredags. Fick låna en bil så att jag kunde få med mig min elrulle, samma bil som tog med min elrulle till västkusten i somras. 
I lördags blev det marken. Oj, vad mycket folk det var. Fint väder var det också, soligt men blåsigt. Hade vinterjackan på mig och mådde bra. Det var en ordentlig utmaning att ta sig fram där på marken med elrullen. Men jag tyckte att det gick ganska bra! Man kan ju inte direkt zickzacka mellan stånden hur man ville. Man fick liksom bestämma sig för vilket stånd som verkade intressantast och ställa in siktet. 
Jag är väldigt nöjd över lördagens prestation. Vi snurrad runt på marken i ca fyra timmar. Visst var jag trött men inte överdrivet.
 
 
Vi åkte hem efter besöket på marken. Trodde nog att jag skulle somna i bilen på vägen hem, men jag klarade mig. Fick med mig lite svamp som min vän hade plockat åt mig. Så snäll hon är! Väl hemma så var det viloläge som stod på schemat. Maken lagade mat och svampen fick snällt vänta.
 
Igår, söndag, blev det svamprensning och förvällning. Fick ta det i lite omgångar för att jag blev för trött och ansträngd. Vilade emellan och började även med tvätten igen. :)
Tyckte att jag balanserade dagen riktigt bra med vila och aktivitet.
 
Inatt har jag sovit riktigt bra. Den senaste tiden har det inte gått att sova som jag vill och behöver. Har sovit oroligt och då fått mer migrän. Den gör mig väldigt tagen, även om det inte är någon svår attack. Hoppas nu på att sömnen ska halka in på den nu normala nivån igen. För då mår jag ju som bäst.
 
 

mitt"nya" livmedME.blogg.se

En blogg om mitt "nya" liv med ME/CSF (kronisk trötthetssyndrom). Lite tankar och funderingar, med och motgångar.

RSS 2.0