Tillbaka

Nu är jag här igen efter en tids frånvaro. Det blev lite mycket med midsommar direkt efter alla avslutningar. Tyckte ändå att jag var duktig med sill tillverkningen och annat inför midsommar. Orkade faktisk mer än vad jag kunde tro på midsommarafon. Alla som skulle komma var inte här pga arbetet. Så det gjorde nog sitt till. Jag tycker att det blev lyckat trots att jag gick iväg för att vila lite och sen inte orkade upp ur sängen ens för att tala om att jag var färdig för dagen.  :))
 
Helgen blev lugn. Har ändå mått "bra" ( för att vara jag) dom senaste dagarna. Ganska skönt. Det värsta är att man inte kan riktigt vara still ändå. Det kryper i kroppen och knoppen säger att jag vill göra både det ena och det andra. Måste bromsa mig hela tiden. Lite i taget i flera omgångar.
 
 
Igår fick jag hjälp av min äldsta dotter för att avsluta putsa fönster projektet. Äntligen är alla flönster tvättade och fina. Det var första gången som hon gjorde det och resultatet blev skinande bra!
Idag åkte hon iväg till sin pojkvän och tog med sig hunden. Det kommer att bli ensamt men jag har ju två barn kvar hemma. :)
 
Igår var jag till läkaren. Fick nya värktabletter. Hoppas det blir lite bättre.
Fick också förebyggande migräntabletter. Det var hon lite mer tveksam till att ge mig. Hon/vi läste om bivärkningar och vanliga bivärkingar var att man blev bla trött, huvudvärk, kalla händer och fötter och lågt blodtryck. dom tre först nämda har jag ju redan så att det räcker. Hon tyckte att det är dumt att få mer symtom av en medicin. Blodtrycket var hon orolig över att det ska/blir för lågt. Dels pga att jag inte rör på mig så mycket nu för tiden. Och att ev få lägre blodtryck av medicinen är då heller inte så klokt. Håller helt med henne. Jag ska prova en månad och blir det inte bättre så slutar jag helt enkelt med denna medicin.
 
Dessutom fick jag något nytt till min hårbotten som hon tyckte var bättre än det jag redan hade. Hon berättade också att det som jag har i hårbotten, tror att det är eksem, kommer jag ha resten av livet. Så det är bara att gilla läget och försöka att komma ihåg att smörja lilla huvudet två ggr i veckan.
Jösses en tablett dagligen och sköta huvudet två ggr i veckan. Det blir igen barnlek. Hur ska jag komma ihåg allt detta??? Det blir att sakta men säkert skapa sig en rutin av det. Vet utav erfarenhet att i nuläget är det inte så himla lätt, men jag ska försöka.
 
Idag har jag träffa sjukgymnasten, efter att jag fått min älskade spruta. Jag fick en Tens maskin. Det är en (kan man säga) en massage maskin. För mig ska den inte massera utan bara stimulera och lindra värken. Ska bli spännade om det funkar. Utav 10 olika "massage" varianter ska jag bara använda två, då dom andra är mer vanlig massage än dom två som jag ska använda. Jag får använda den hur mycket jag vill i ca 30 min per gång. När jag kom hem så provade jag den nästan direkt. Tror att jag hade lite för hög styrka på för efteråt hade jag lite ondare. Det var risk för "träningsvärk" i början. Hahaha, träningsvärk av att inte röra på sig. Lät himla kul!
 
Tog faktiskt en lite paus nu och satte på mig "Tensen". Jag började få ont i ryggen som jag brukar få när jag sitter framför datorn en längre stund. Det är inte det lättaste i världen och försöka sätta på dessa elektrodlappar på ryggen. Man är ju liksom inte riktigt byggd att ta sig själv på ryggen. Dom sitter både snätt och vint kan jag lova!
 
Nu blir det att stoppa i sig lite mat. Börjar bli riktigt hungrig. Jag tror att det får bli lite sill som blev över från midsommar!

mitt"nya" livmedME.blogg.se

En blogg om mitt "nya" liv med ME/CSF (kronisk trötthetssyndrom). Lite tankar och funderingar, med och motgångar.

RSS 2.0